Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Η απάτη του "αγίου" Ραφαήλ - το στήσιμο


Παρακολουθήστε το ρόλο δύο γυναικών (Μαρίας Τσολάκη και Βασιλικής Ράλλη) , από τα .....ΟΝΕΙΡΑ των οποίων προέκυψε η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ οτι οι αγ. Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη, υπήρξαν πραγματικά.......


Το 1961 δεν γνωρίζω αν η Ιατροδικαστική υπηρεσία είχε την δυνατότητα να προβεί σε ραδιοισοτοπικό έλεγχο οστών, για να προσδιορισδτεί η ηλικία τους.....

Δεν γνωρίζω επίσης, αν το Ελληνικό Κράτος της εποχής εκείνης θεωρούσε απαραίτητο να γίνει κάποιος τέτοιος έλεγχος......

Επειδή στην αρχή του κειμένου ανέφερα για στήσιμο ....επιχείρησης, θα ήθελα να πληροφορήσω τους συμφορουμίτες οτι στη συνέχεια του νήματος, θα παρουσιαστούν στοιχεία για την μετέπειτα ......αξιοποίηση του "αγίου" από τις προαναφερόμενες .......Κυρίες!!!!
Μία αξιοποίηση που φτάνει μέχρι τις μέρες μας!!!!





Αρχές Οκτωβρίου του 1959, η Βασιλική Ράλλη είδε στον ύπνο της τον άγιο Ραφαήλ ντυμένο μεγαλοπρεπέστατα με μαύρα λαμπερά ράσα, επανωκαλύμμαυχο και επιστήθιο σταυρό. "Ήρθα να συμπληρώσω την ιστορία μου" της είπε και της ανέφερε συνοπτικά πως έφυγε από την ακτή της σημερινής Αλεξανδρουπόλεως και έφθασε στη Λέσβο και ποιο ήταν το μαρτυρικό του τέλος.

Την ίδια στιγμή η Βασιλική σαν μέσα από ένα φακό άρχισε να βλέπει σαν κινηματογραφική ταινία τη φυγή του Αγίου. Ένα πλοιάριο της εποχής εκείνης ασφυκτικά γεμάτο τον μετέφερε μακριά από τον κίνδυνο των Τούρκων. Στα πρόσωπα όλων ήταν ζωγραφισμένος ο τρόμος και η αγωνία. Ανάμεσα στο πλήθος ήταν δύο μοναχοί. Ο ένας, μεγαλόσωμος, με τα μεγάλα γαλανά του μάτια προσηλωμένα στον ουρανό, όρθιος, έδινε κουράγιο στους άλλους. Δίπλα του ο άλλος, αδύνατος και μικροκαμωμένος, έσφιγγε στην αγκαλιά του μιά εικόνα της Παναγίας. Ήταν ο άγιος Ραφαήλ με τον άγιο Νικόλαο.

Αποβιβάσθηκαν στην παραλία της Θερμής και αναζήτησαν κάποιο μέρος για να μονάσουν. Στο χωριό γνωρίσθηκαν με τον προεστό Βασίλειο και τον δάσκαλο Θεόδωρο, όπως φανερώθηκε σε ενύπνιο της Μαρίας Τσολάκη στις 14 Μαρτίου 1961. Αυτή τη νύχτα είδε στον ύπνο της ότι στεκόταν στην πόρτα του σπιτιού της και συνομιλούσε με μιά άγνωστη μαυροντυμένη γυναίκα. Ήταν βράδυ, αλλά είχε αστροφεγγιά.

Εκείνη τη στιγμή πέρασαν από μπροστά τους με βιαστικό βήμα δύο μοναχοί με σκονισμένα ράσα και δύο λαϊκοί κι ανηφόρισαν το δρόμο που οδηγεί στις Καρυές. "Ποιοί είναι αυτοί;" ρώτησε η Μαρία και η μαυροφορεμένη γυναίκα της απάντησε: "Ο άγιος Ραφαήλ κι ο άγιος Νικόλαος μαζί με τον προεστό Βασίλειο και τον διδάσκαλο Θεόδωρο. Σαν σήμερα ακριβώς ήρθαν πρόσφυγες οι καλόγηροι, και ο προεστός με τον δάσκαλο τους ανέβασαν στο Μοναστήρι. Από τότε είχαν αδελφική φιλία και ανέβαιναν τακτικά στο Μοναστήρι".

"Σφαγιασθέντες ώσπερ άρνες"

Πέρασαν έτσι εννιά περίπου χρόνια από τότε που ήρθαν οι Άγιοι στη Λέσβο και εγκαταστάθηκαν στο Μοναστήρι της Παναγίας. Το φθινόπωρο του 1462, μετά από πολιορκία δεκατεσσάρων ημερών, οι Τούρκοι κυρίευσαν τη Μυτιλήνη και ολόκληρο το νησί. Κατέστρεψαν, τότε, όλα τα Μοναστήρια της Λέσβου. Εγκαταστάθηκαν ασφαλώς και στη Θερμή, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες των αποκαλυπτικών ενυπνίων δεν πείραξαν τότε το Μοναστήρι των Καρυών.
Ωστόσο, από την πρώτη κιόλας στιγμή, ήταν τυραννικοί απέναντι στους Χριστιανούς. "Υποφέραμε πολύ" αποκάλυψε ο ίδιος ο άγιος Ραφαήλ στη Βασιλική Ράλλη σε ένα ενύπνιο το Μάρτιο του 1960. "Μαζί μας υπέφεραν και πολλοί χριστιανοί εξαιτίας ενός γερμανού γιατρού φίλου των Τούρκων, που τους υποκινούσε διαρκώς εναντίον μας, και μας καταπίεζαν ονομαζόταν ντόκτορ Σβάιτσερ".
Όπως φανερώθηκε λίγες μέρες αργότερα σε ένα άλλο ενύπνιο της Βασιλικής Ράλλη, οι Χριστιανοί ταλαιπωρημένοι από την τουρκική καταπίεση, έκαναν μιά ανταρσία και πολλοί βγήκαν στα βουνά. Οι Τούρκοι υποψιάσθηκαν τότε πως είχαν για κρησφύγετο το Μοναστήρι.
Για να καταπνίξουν την ανταρσία, κάλεσαν ενισχύσεις από την απέναντι περιοχή της Μικρασίας. "Εμάς δεν μας έσφαξαν οι Τούρκοι που κάθονταν στο χωριό, αλλά ξένοι Τούρκοι που ήρθαν από τη Μικρά Ασία μ'; ένα καΐκι" είπε η αγία Ειρήνη στον Κώστα Κανέλλο σε ένα ενύπνιο στις 2 Δεκεμβρίου 1961. "Μόλις μάθαμε ότι ένα καΐκι γεμάτο Τούρκους άραξε στο λιμάνι του χωριού μας, τρέξαμε αμέσως στο Μοναστήρι να κρυφθούμε και να ειδοποιήσουμε και τους καλογήρους. Ο δάσκαλος μας ειδοποίησε πρώτος και ανέβηκε κι αυτός μαζί μας".
Στις 9 Μαΐου 1961 ο Παναγιώτης Μπάκας, ένας από τους εργάτες που δούλευαν στις ανασκαφές, είδε στον ύπνο του ότι βρέθηκε στις Καρυές. Το μέρος ήταν διαφορετικό απ'; ό,τι είναι σήμερα· υπήρχε ένα Μοναστήρι περασμένης εποχής και γύρω γύρω δάσος. Ο ίδιος βρισκόταν από το πίσω μέρος και ξαφνικά άκουσε φωνές και αναταραχή από τη μεριά της εισόδου.
Προχώρησε με προφύλαξη προς τα εκεί και αντίκρισε μιά συνταρακτική σκηνή. Κάτι Τούρκοι με αρχαίες φορεσιές και σαρίκια στο κεφάλι είχαν καταγής τον άγιο Ραφαήλ και τον κτυπούσαν, τον έβριζαν, χωρίς όμως να καταλαβαίνει τι έλεγαν. Σε μιά στιγμή ο Άγιος σηκώθηκε όρθιος, τράβηξε από το λαιμό του ένα μεγάλο Σταυρό που φορούσε και τους είπε "Εμείς αυτόν προσκυνούμε και ποτέ δεν θα τον εγκαταλείψουμε". Τότε εκείνοι άρχισαν να τον τραβούν από τα γένια και να τον σέρνουν στη γη.
Ένα ακόμη ενύπνιο της Βασιλικής Ράλλη τον Ιανουάριο του 1960 έρχεται να συμπληρώσει τις λεπτομέρειες του μαρτυρίου. Είδε τον άγιο Ραφαήλ να συνομιλεί με τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης και να του διηγείται: "Οι Τούρκοι μου έκαναν πολλά μαρτύρια. Πρώτα με χτύπησαν με τα ρόπαλα τους και με έριξαν κάτω παράλυτο. Έπειτα με κεντούσαν με τα κοντάρια τους, με τραβούσαν από τα γένια και με έσερναν καταγής. Ύστερα με έδεσαν σε μια καρυδιά και με χτυπούσαν απάνθρωπα επί ένα εικοσιτετράωρο".
"Όταν με βασάνιζαν, είπα "θα αντέξω τα πάντα για το θέλημα του Κυρίου, μέχρι την τελευταία μου πνοή". Κρεμασμένος έβλεπα που κλωτσούσαν και κτυπούσαν τους άλλους καλογήρους, αλλά έλεγα "Εδώ, στον αγώνα μέχρι την τελευταία μου πνοή". Γι αυτό είχα και έχω αυτές τις δυνάμεις" φανέρωσε σε ενύπνιο της Μαρίας Τσολάκη. Σε ένα άλλο ενύπνιο, τον Ιανουάριο του 1960, ο Άγιος της παρουσίασε σε αναπαράσταση τα μαρτύρια του.
Της έδειξε ένα σημείο κοντά στο Εκκλησάκι και της είπε: "Από εδώ με έσερναν από τα γένια και με κτυπούσαν. Με κατέβαζαν έως κάτω και πάλι με ανέβαζαν επάνω και με ξανακατέβαζαν, σέρνοντας με στις πέτρες που είχαν βαφή κόκκινες από το αίμα μου. Έπειτα με κρέμασαν ανάποδα εικοσιτέσσερις ώρες σ'; αυτήν την καρυδιά. Σ'; αυτό το δέντρο τελούσαμε κάθε χρόνο την Ανάσταση. Στο τέλος με πριόνισαν μέσα στο στόμα και με αποκεφάλισαν". "Ήμουν τότε πενηντατριών ετών" της είπε σε όνειρο ένα χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 1961.
Την Άνοιξη του 1960 σε πολλά ενύπνια αποκαλύφθηκε ότι πάνω στις Καρυές μαρτύρησαν και άλλα πρόσωπα. Όπως έχουμε δει, εξαιτίας της επιδρομής των Τούρκων κατέφυγαν στο Μοναστήρι ο δάσκαλος του χωριού Θεόδωρος και ο προεστός Βασίλειος με την οικογένεια του.
Η Βασιλική Ράλλη στις 7 Μαΐου 1961 είδε ότι βρέθηκε στις Καρυές, όπου ήταν πολλά παιδιά και έπαιζαν. Της έκανε εντύπωση ένα χαμογελαστό κοριτσάκι περίπου δώδεκα χρονών και το ρώτησε "Τίνος είσαι, καλέ;". "Η Ρηνούλα είμαι που με βασάνισαν εδώ οι Τούρκοι" της αποκρίθηκε. Η Βασιλική αμέσως το αγκάλιασε και άρχισε να το φιλά. Την αγκάλιασε κι εκείνο και της έλεγε με δάκρυα στα μάτια: "Να ξέρατε τι υποφέραμε όλοι! Να ξέρατε τι μαρτύρια μας έκαναν οι Τούρκοι! Εμένα, μπροστά στους γονείς μου, μου έριχναν βραστό νερό μέσα στο στόμα, αλλά ο πατέρας μου δεν πρόδωσε τους Έλληνες. Έκλαιγε μόνο, που έβλεπε να με βασανίζουν και η μητέρα μου φώναζε σπαρακτικά".
Καμένα παιδικά οστά (η εύρεση του πιθαριού με οστά της Αγίας Ειρήνης)
Εκείνο τον καιρό, μια άλλη Θερμιώτισσα, η Βιργινία Αδάμ, είχε δει στον ύπνο της ότι αριστερά από το Εκκλησάκι, δυό-τρία μέτρα όμως ανατολικότερα από εκεί που έδειχνε η Μαρία Τσολάκη, υπάρχουν μαυρισμένα οστά· μιά άγνωστη γυναίκα της εξήγησε ότι αυτά τα οστά ανήκουν σε μάρτυρα. Το πρωί διηγήθηκε το όνειρο της στον π. Ευθύμιο, στον Άγγελο Ράλλη, στο Δούκα Τσολάκη και σε μερικούς άλλους Θερμιώτες.
Ο Δούκας, πιστεύοντας ότι στο σημείο που είχε δει η γυναίκα του ήταν απίθανο να είχαν θάψει νεκρό, αφού το έδαφος ήταν επικλινές και βραχώδες, αποφάσισε να σκάψει εκεί που έδειξε η Βιργινία Αδάμ, γιατί το χώμα ήταν μαλακό και χωρίς πέτρες. Άρχισε το σκάψιμο και σε μικρό βάθος ήρθαν στο φως μερικά οικιακά σκεύη αρχαίας εποχής, όλα πήλινα, σπασμένα φλυτζάνια, σπασμένες κούπες με ζωγραφισμένους σταυρούς και διάφορα άλλα σχέδια, κρύσταλλα από πολυέλαιο, ένδειξη ότι ήταν αντικείμενα μοναστηριού. Συνεχίζοντας το σκάψιμο, βρήκε τρία μεγάλα πιθάρια.
Το μεγαλύτερο από αυτά ήταν μέσα μαυρισμένο από φωτιά και στον πυθμένα του υπήρχε μια μεγάλη πέτρα μαυρισμένη και καμένη. Κάτω από την πέτρα βρέθηκαν λίγα παιδικά οστά μισοκαμένα: ένα χεράκι, ένα ποδαράκι, δυό-τρία δαχτυλάκια, καρβουνιασμένα πλευρά και μία ωμοπλάτη. Την έκπληξη τους διαδέχθηκε η απογοήτευση· έσκαβαν για τον τάφο του διακόνου Νικολάου και αντί γι'; αυτόν βρήκαν ένα πιθάρι με καψαλισμένα παιδικά οστά.
"Να δούμε τώρα, πως θα τα βγάλεις πέρα με τον Δεσπότη, θυμάσαι τι του είπες; Τα υπέγραψες κιόλας" είπε ο Άγγελος Ράλλης στενοχωρημένος στη Μαρία Τσολάκη. "Και μη χειρότερα, του αποκρίθηκε απογοητευμένη κι εκείνη. Μνημείο γυρεύαμε και κιούπι βρήκαμε. Τέλος πάντων, εδώ επάνω άλλους έσφαξαν, άλλους έκαναν ψητούς και άλλους κρομμυδάτους!" Λέγοντας τα αυτά γέλασε με απλότητα, γέλασαν και οι άλλοι μαζί της. "Εγώ πάντως επιμένω στο σημείο που μου έδειξε κι όχι εκεί που σκάψατε εσείς", συνέχισε.
Την ίδια νύχτα παρουσιάσθηκε στον ύπνο της ο άγιος Ραφαήλ θυμωμένος, την έπιασε από τον ώμο, την τράνταξε με δύναμη και της είπε με πολύ αυστηρό ύφος: "Γιατί περιγέλασες τα οστά που βρέθηκαν στο πιθάρι; Δε φθάνει μόνο αυτό, αλλά εξαιτίας σου γέλασαν και οι άλλοι. Αν ήξερες τι θρήνος έγινε μέσα σ'; αυτό το κιούπι, θα ράγιζε η καρδιά σου! Εκεί μέσα οι αγριότουρκοι βασάνισαν τη Ρηνούλα, το κοριτσάκι του προεστού, με τον πιό βάρβαρο τρόπο μπροστά στους γονείς του, και συ τώρα που βρέθηκαν τα κοκκαλάκια του γέλασες; Όταν οι Χριστιανοί μας έθαψαν νύχτα, έθαψαν και την Ρηνούλα κοντά στον πατέρα της. Αυτά τα κοκκαλάκια ξεχάστηκαν μέσα στο πιθάρι, γιατί τα σκέπαζε η πέτρα που έπεσε από τον γκρεμισμένο τοίχο. Ήταν το δεξί χέρι και το αριστερό πόδι που της έκοψαν οι Τούρκοι".
Ταυτόχρονα της έδειξε την αναπαράσταση αυτού του φρικτού μαρτυρίου. Η Μαρία πετάχθηκε από τον ύπνο τρομαγμένη και έβαλε τα κλάματα. Ο ώμος της, αλλά και το χέρι της ολόκληρο ήταν πιασμένο για πολλές μέρες.
Τα λιγοστά οστά της μάρτυρος Ειρήνης τα τοποθέτησαν σ'; ένα ξύλινο κιβώτιο και τα φύλαξαν μέσα στο Εκκλησάκι.
Στις 3 Οκτωβρίου 1961 η Μαρία Τσολάκη είδε ότι ήταν στις Καρυές και κοντά στο κιούπι της αγίας Ειρήνης στεκόταν μια όμορφη γυναίκα, λίγο ψηλή και παχειά, γύρω στα σαράντα. Γυρίζει και της λέει: "Ξέρεις ποιά είμαι εγώ; Είμαι η μητέρα της Ειρήνης. Το όνομα μου είναι Μαρία. Να ήξερες τι υποφέραμε από τους Τούρκους! Όταν μας συνέλαβαν εδώ που είχαμε ανεβή να κρυφτούμε, πρώτα άρχισαν να βασανίζουν τη Ρηνούλα μου μπροστά στα μάτια όλων.
Άρπαξαν και το βρέφος, το μικρό Ραφαήλ που σήκωνα στην αγκαλιά μου, το πέταξαν κάτω και το τσαλαπάτησαν με τα πόδια τους. Το σκότωσαν μπροστά στα μάτια μου. Από τον πόνο μου παραφρόνησα, φώναζα και ορμούσα να το πάρω. Με έδεσαν τότε σ'; ένα δένδρο και με υποχρέωσαν μ'; αυτόν τον τρόπο να παρακολουθήσω το μαρτύριο των παιδιών μου. Δεν άντεξα όμως, παρόλο που έκλεινα τα μάτια μου να μη βλέπω ενώ βασάνιζαν τη Ρηνούλα μου, απελπίστηκα πάρα πολύ και μου ήλθε συγκοπή. Εγώ δεν μαρτύρησα, αλλά ο άνδρας μου τράβηξε πολλά μαρτύρια".




Πηγή: Ορθόδοξος Κόσμος




Τώρα, έμενα γιατί όλο αυτό μου βρωμάει.....απάτη????

Υπάρχει στην Ελλάδα Εισαγγελέας (με @@) για να ζητήσει "ηλικιακή ταυτοποίηση" των οστών ????





Υ.Γ Θα ακολουθήσουν Posts με τη μετέπειτα...δρἀση της Μαρίας Τσολάκη (κυρίως)



34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις καταπληκτική δουλειά φίλε μου. Συγχαρητήρια

Tzanox είπε...

Ελπίζω, Ο Ανορθολογισμός, η Αγυρτία και ο Τσαρλατανισμός σε αυτή τη χώρα να εκλείψουν κάποτε (συντόμως....)

filokalia είπε...

tzanox. Δε σου άρεσε το σχόλιο μου και το έσβησες γιατί δεν δέχεσαι κριτική. Τσαρλατάνος και δαιμονισμένος είσαι εσύ ο ίδιος!!! παλιοτόμαρο με ποιο δικαίωμα εξυβρίζεις τα ιερά και τά όσια της πίστης μας. Πορωμένε, ηλίθιε, διεστραμένε

Tzanox είπε...

*Filokalia

Κατ'αρχην δεν προσεξες οτι εκανες ποστ σε άλλο θέμα (παρομοιο μεν, αλλα άλλο....) και ξεκινας με το παράπονο οτι ταχα σου 'σβησα το σχολιο σου).....
Εκτος αυτού, η συνέχεια του σχολίου σου, κάνει ξεκάθαρο το ποιος δεν δέχεται την κριτική και την αλήθεια.
Όταν είσαι τόσο φανατισμένη πως να ξεχωρίσεις την αρλουμπολογία από την πραγματικότητα?
Όσο για τα "ἱερά και όσια" της πίστης σου, ναι τα 'χω χεσμένα γιατί είναι τόσο ψεύτικά και τόσο βρώμικα κατασκευασμένα που μου προκαλούν αηδία!!! (οταν δεν μου προκαλουν ακατάπαυστα γέλια....)

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για όσα γράφονται εδώ,η ύπαρξη των Αγίων όχι μόνο είναι αληθινή,αλλά μαρτυρείται και απο την αρχαιολογική σκαπάνη,και απο επίσημες καταθέσεις και φυσικά όχι μόνο απο 2 γυναίκες αλλά απο δεκάδες άτομα της εποχής των αποκαλύψεων κάτι που αποσιωπείται εδώ.Το να μην πιστεύει κάποιος είναι ανθρώπινο,το να συκοφαντεί όμως άδικο,ειδικά οταν υπάρχουν τόσες αποδείξεις.θυμίζει κάπως την εποχή των ανασκαφών,οταν οι άπιστοι περίμεναν να διαψευστούν οι μαρτυρίες των πιστών αλλά οι αρχαιολογικές αποκαλύψεις τις επιβεβαίωναν.Δόξα τω θεώ που και στο μέλλον θα βρεθεί εκεί και μια εικόνα της Παναγίας διότι το ιστορικό δεν τελείωσε,σε μια αρχαία κρύπτη της μονής,με συγκεκριμένα ακόμη άλλα αντικείμενα που έχουν καταγραφεί.Μαλλον το φυλάει η Παναγία αυτό το θαύμα για την δική μας εποχή της απιστίας και της αμφισβήτησης των πάντων.

Καλό θα ήταν ο γράφων να μελετήσει ολα τα βιβλία που έχουν γραφεί για το θέμα και να πάει και απο κοντά να δεί ανθρώπους απο όλο τον κόσμο που πηγαίνουν εκεί όχι γιατί πιστεύουν σε μιά απάτη αλλά γιατί πολλοί είναι ευεργετημένοι απο τους αγίους και είδαν θαύματα στην ζωή τους.Εγώ απλώς εύχομαι οι Άγιοι να ανοίξουν τα μάτια της ψυχής ώστε να γκρεμιστεί η απιστία και να δεί οτι υπάρχει μετά απο εδώ η Αληθινή ζωή.Είμαι κάποιος απο τους πάρα πολλούς που αξιώθηκαν να εχω δεί θαύματα απο τους Αγίους προσωπικά και οικογενειακά καθώς και την Αγία Ειρήνη στον ξύπνιο μου πάνω στον λόφο του μαρτυρίου των Καρυών.Φυσικά αυτό για κάποιον που δεν πιστεύει μπορεί να του φανεί αστείο και να μην λέει τίποτε.Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι προσευχή να δεί και ο γράφων σημείο απο τους Αγίους,όπως χιλιάδες άλλοι.Και πιστεύω οτι θα δεί αν το ζητήσει όπως πολλοί πιστοί,αλλά καί άπιστοι που αυτά που περιέπαιζαν τα είδαν με τα μάτια τους.

Χριστός Ανέστη,φιλικά Greg

Ορθόδοξος είπε...

Άραγε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν ευεργετηθεί από τον Άγιο - ακόμα και τον έχουν δει - τι γνώμη θα είχαν;

Tzanox είπε...

Θα είχαν την γνώμη οτι είσαι...νούμερο!!!! Ακου εκεί ακομη κι όσοι τον έχουν δει....
Έχετε πολύ πλάκα!!!

Ανώνυμος είπε...

ntropi tha elega sta atoma pou brizoun gia na ipeeaspistoun taxa tin thriskia mas...kanenas den einai kakos giati apla den pisteyei ayta pou pisteyoume kai emeis...dikaiomatou kathenos na pisteyei oti nomizei...apo pote lithoboloume san mousoulmanoi ton sinanthropo...xilia ta ekato kati tetoio den to didakse o theos...o agios rafahl mou dinei kouragio kathe imera sto zoh mou kai an se kapoion i thriskia den einia parigoria apla lipame gia ayton giati einai diskolo na breis se kati allo parigoria stis meres mas...i pisti den apodikniete me logia kai famfares alla me proseyxi siopi kai tapinosi...eyxaristo gia ton xrono sas...Sofia N.

Ανώνυμος είπε...

Αν νομιζεισ οτι περνιεσαι για εξυπνοσ απολαυσε το οσο εχεις καιρο..τωρα γελανε...μετα κλαινε....ο ΘΕΟΣ και ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ να σε ΛΥΠΗΘΕΙ οταν ερθει και η δικια σου ωρα..

Tzanox είπε...

Ανώνυμε, εκτός από προβοκάτορας και τσάτσος του "κυκλώματος" που έχουν στήσει αυτά τα ΛΑΜΟΓΙΑ της Μυτηλινης, μήπως είσαι και τελείως ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ που δεν μπορεί να διακρίνει το ψέμα πίσω απ'όλα αυτά που ισχυρίζονται για τον ΨΕΥΤΟ-Αγιο??
Απάντησε μου (please...) για να ξέρω με πόσο ΒΛΑΚΑ έχω να κάνω......

Ανώνυμος είπε...

καλα φιλε μου tzanox την εχεις δει πολυ ασχημα.. Ποσο ψωνιο παιζει να εισαι; Το εχεις δες και καλα τρανος και μεγαλος επιστημονας- εξερευνητης! Πολυ Ιντιανα Τζοουνς βλεπεις!!!

Tzanox είπε...

Φιλε μου , εκτος απο χαπατο και νουμερο που πιστευει σε αγιους-τσαρλατανους, μπορεις να μας τι αλλο εισαι;;; Που θελεις να κανεις και κριτικη.....παλιολεβιε!!!!!

Tzanox είπε...

Εισαι λεβιες και χαπατο που πιστευει σε ψευτοαγιους....δεν εχω να προσθεσω κατι παραπανω

Ανώνυμος είπε...

Εσένα σε βρωμά απάτη γιατί: 1)βρωμάς ο ίδιος απάτη 2) Εισαι Βλάσφημος & Αθεόφοβος 3)εισαι άνθρωπος του Ψευδους γιατι ΥΒΡΙΖΕΙΣ χωρίς να μπείς καν στον κόπο να ρωτήσεις κάποιον που βίωσε τα θαύματα των Αγίων.

Tzanox είπε...

Σχετικά με τον τελευταίο ....χριστιανολεβιέ, που θέλησε να σχολιάσει την ανάρτηση για τους ψευτο-αγίους: Είμαι Αθεόφοβος, σίγουρα, γιατί δεν πιστεύω σε Ιουδοχριστιανικά κατασκευάσματα ανοησίας και εξαπάτησης!!! Βλάσφημος δεν είμαι από την στιγμή που δεν πιστεύω σε αγίους-κατασκευάσματα τσαρλατάνων. Και κυρίως δεν βρωμάω απάτη από τη στιγμή που δεν ζητώ σε κάποιον που επισκέπτεται τη σελίδα μου να ανάψει κεράκι.....να κάνει τρισάγιο......να φέρει λάδια και πρόσφορα.....και κυρίως να μου τα "ακουμπήσει"
Κατάλαβες καλέ μου ......χριστιανο-λεβιέ ?????

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΣ).
ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ, ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙΣ. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ κ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΡΑΛΛΗ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΩΡΗΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΠΟΥ ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΗ ΛΕΣΒΟΥ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΕΣ. ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΟΙΟ. ΜΙΛΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΜΗΤΡΙΚΗ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ. ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΣΤΙΧΟΣ 13 "Η ΑΓΑΠΗ" ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΡΙΝ 2 ΧΙΛ ΧΡΟΝΙΑ.
ΣΚΕΨΟΥ ΑΚΟΜΗ ΕΤΟΥΤΟ. ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΩΡΙΜΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ, ΕΙΧΕ ΒΩΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ. ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΒΡΙΣΚΟΝΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΞΟΑΝΑ.

Tzanox είπε...

Κε Λαμπρινε, μιας και μας συστηθήκατε, θα ήθελα να σας επισημάνω πως, σαν γιατρός που είμαι, έχω αποτινάξει από πάνω μου όλα τα βάρη της άγνοιας, της δυσειδαιμονίας, των προκαταλήψεων, του ρατσισμού και κυρίως του ...ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΙΣΜΟΥ. Επίσης, πράγματα που έχουν εξηγηθεί, εδώ και αρκετά χρόνια, από την Ιατρική, την Βιολογία, την Χημεία και τις άλλες επιστήμες, δεν έχω καμιά διάθεση να τους προσδώσω "υπερφυσική" προέλευση...
Έχετε δίκιο στο οτι η Ελληνική είναι η μητρική μου γλώσσα, καθώς κατέχω την Ελληνική Ιθαγένεια. Παρ' όλα αυτά "ιθαγενής" ΔΕΝ είμαι, ώστε να ανέχομαι όλες τις αρλούμπες, τις φαντασιώσεις και το....τρολάρισμα των ιουδο-χριστιανών, που έτυχε και βρήκαν "καταφύγιο" στην πατρίδα μου ελέω Ρωμαικής Αυτοκρατορίας. Πηγαίνετε να πουλήσετε τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΑΣ στους ιθαγενείς της Παπούα- Γουινέα.....Άλλωστε, απ'οτι έχω μάθει η "χαρις" της ιουδοχριστιανικής μαλακίας έχει φτάσει μέχρι κι εκεί..
΄Ασχετα, που εκεί τους ιθαγενείς τους αποκαλούν "κοπάδι χοίρων", καθώς οι άνθρωποι αγνοούν την ύπαρξη των....προβάτων

Ανώνυμος είπε...

Είναι πρφανές ότι οι απόψεις είναι παγιωμένες και δεν υπάρχει περιθώριο διαφοροποίησής τους. Παρά ταύτα δεν μπορεί κανείς να μη διερωτάται πώς οι επιθετικοί και οργισμένοι αρνητές της μεταφυσικής διάστασης καταφέρνουν να εξηγήσουν ως ομαδική παράκρουση τις απειράριθμες εμπειρίες ανθρώπων που ούτε κανένα κέρδος έχουν να τις αφηγηθούν ούτε διατελούν σε παράνοια. Και μάλιστα όταν οι εμπειρίες αυτές συμπίπτουν χωρίς καμμιά γνώση ή συνεννόηση με ανάλογες εμπειρίες άλλων, και με αποδείξεις τοις πράγμασι, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των συγκεκριμένων αγίων.
Ευδοκία

Tzanox είπε...

Αγαπητη Ευδοκία (αυτό για να μη νομιζεις οτι είμαι ...οργισμενος), ο προβληματισμός που ανάπτυξες θα ήθελε αρκετά μεγάλη ανάλυση για να απαντηθεί, τουλάχιστον σε οτι αφορά τα περί "μη γνώσης" και "μη συννενόησης" των απανταχού ....."μαρτύρων μεταφυσικών φαινομένων". Επίσης θα ήθελε μεγάλη κουβέντα το επιχείρημα περί ενδεχόμενου "κέρδους" και ,ακόμη μεγαλύτερη, αυτό για την "ομαδική παράκρουση". Δεν θα αναλωθώ λοιπόν σε εκτενή επιχειρήματα και αναλύσεις, αφού όπως είπες οι απόψεις είναι ....παγιωμένες. Άλλωστε, την πιο απτή και ξεκάθαρη απάντηση σε όλο αυτό το μηχανισμό ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ της ανθρώπινης νοημοσύνης, την έδωσε ο διαχειριστής της ιστοσελίδας "Γέροντας Παστίτσιος" όταν παρουσίασε το .....ΜΕΓΑ θαύμα της "νεκρανάστασης" κάποιου δήθεν νέου από τη Β. Ελλάδα που είχε πέσει θύμα τροχαίου δυστυχήματος. Και βέβαια, όλοι οι "πιστοί".....ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ. Ή μήπως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα; Και αυτό εν ετει 2012. Φαντάσου τι "φούμαρα" πουλούσαν στους ΑΜΑΘΕΙΣ και ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ Έλληνες πριν 50, 100 και 200 χρόνια πριν όλα τα κατά καιρούς ΛΑΜΟΓΙΑ της "πίστης" !!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν έχω παρακολουθήσει λεπτομερώς την ιστορία του νεαρού από την Εύβοια, οπωσδήποτε το να κρίνει κανείς το όλον από ένα μερικό πείραμα (όπως αυτό που θέλει να αποδείξει πόσο εύκολα μπορεί να πέσει ο κόσμος σε οποιαδήποτε πλάνη) είναι λογικό σφάλμα. Με την ίδια λογική οποιαδήποτε γνώμη των πολλών (συμπεριλαμβανομένων και όλων των εκλογικών αποτελεσμάτων), είναι εκ των προτέρων σαθρού υποβάθρου, εφόσον οι πολλοί είναι εξ ορισμού αφελείς και αδαείς. Πέραν τούτου, ξέρω ότι αν όχι οι περισσότεροι, τουλάχιστον ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων είχαν και έχουν μεταφυσικές (συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών, αν και όχι αποκλειστικά θρησκευτικές) εμπειρίες οι οποίες ενίοτε αποβαίνουν σωτήριες σε πολλά επίπεδα. Και αυτοί οι άνθρωποι, φίλοι μας, γνωστοί μας, συγγενείς μας, ούτε πληρωμένοι είναι αλλά ούτε και εξαργυρώνεται με κανέναν τρόπο (ούτε με δωρεές σε εκκλησίες ούτε με τίποτα το συναφές) η εμπειρία τους.
Ευδοκία

Tzanox είπε...

Μου αρέσει που εμπλέκεις στη συζήτηση των ΛΟΓΙΚΩΝ σκέψεων την .....μεταφυσική! Πραγματικά, αυτό δεν μπόρεσα ποτέ ν το καταλάβω.... Μπορείτε, απλά, να ισχυριστείτε οτι είστε κορόϊδα με πατέντα και καταπίνετε αμάσητο ότι μπαρούφα σας πλασάρουν ως "θαύμα". Εκτός του οτι δεν γνωρίζω πάρα πολλούς ανθρώπους που δηλώνουν οτι είχαν "μεταφυσικές" εμπειρίες (και δεν θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει αυτό το ποσοστό......ΤΕΡΑΣΤΙΟ), επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς παράξενο να υπάρχουν ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ αφελεις και αδαεις στην Ελλάδα, αφού η οικονομικο-πολιτική κατάσταση της χώρας υποδηλώνει αυτό ακριβώς!!!

Ανώνυμος είπε...

"Καταπίνουμε αμάσητες" λοιπόν τα κορόιδα, για να επαναλάβω τις όχι ιδιαίτερα ευγενείς ανωτέρω εκφράσεις, εξ αιτίας των οποίων μάλλον δεν θα έπρεπε να απαντήσω, τις εμπειρίες συγγενών μας, που ούτε θεούσοι, ούτε αμόρφωτοι, ούτε φαντασιόπληκτοι είναι, ή και τις δικές μας; Tην δε πολιτική κατάσταση της Ελλάδς θα την απέδιδα μάλλον στον ωχαδερφισμό του Νεοελληνα και στην γενικότερη έλλειψη επιλογών σε ηθικά πολιτκά πρόσωπα, ειδικά την τελευταία τριακονταετία.
Ευδοκία

Tzanox είπε...

Αγαπητή Ευδοκία,
όπως είναι φυσικό, μου είναι αδύνατο να επιχειρηματολογήσω επί της διανοητικής κατάστασης των συγγενών σου, καθόσον δεν τους γνωρίζω προσωπικά. Από την άλλη πλευρά, μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ οτι υπάρχουν στις μέρες μας, άνθρωποι που πιστεύουν σε παραμύθια. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσω την ...ιστορία ρων ψευτο-αγίων, οι οποίοι ενώ είχαν "μαρτυρήσει" εδώ και 500 χρόνια, αποφάσισαν να κάνουν την "εμφάνισή" τους και να επιδοθούν σε .....σωρεία "θαυμάτων" μόλις τον 20ο αιώνα!! Τα υπόλοιπα χρόνια δεν υπήρχαν "πιστοί" που έχρηζαν βοηθείας???? Κάθε αναφορά "πιστών" σε μεταφυσικές εμπειρίες με αφήνει αδιάφορο ή (στην ακομα καλύτερη περίπτωση) με διασκεδάζει αφάνταστα. Λ'ογω επαγγελματικής ιδιότητας, δεν υπάρχει χώρος στη σκέψη μου για προλήψεις, προκαταλήψεις, μεταφυσικά φαινόμενα και, κυρίως, για μεροληπτική διαχείρηση των ανθρώπων από το πόσο....βαθιά είναι τα θρησκευτικά τους πιστεύω!!! Αν έκαν κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να δώσω βάση και στον οπαδό της ...Πράσινης Νεραϊδο-πριγκίπησας που προσπαθεί να με πείσει, εξίσου, για την υπαρξή της και μάλιστα, χωρίς να μου ζητάει να κάνω τρισάγια, να ανάβω κεράκια στον Ναό της, να της προσφέρω άρτους και λάδια, να μου ζητάει να πίνω κάθε Κυριακή το Πράσινο ....φασκόμηλο με σκοπό να γίνω "Κοινωνός" μαζί της και γενικώς να με προσσυλητίσει. Αντιθέτως, τον κακομοίρη, τον αντιμετωπίζω ως τρόφιμο φρενοκομείου......
Όπως καταλαβαίνεις, η αντιμετώπιση προς τους οπαδούς του χριστιανισμού είναι πολύ .....light

Ανώνυμος είπε...

Ίσως μια εξήγηση στο ερώτημα "γιατί τώρα και όχι παλιότερα" δίνεται από το ιστορικό δεδομένο της Τουρκοκρατίας (αν και υπήρχαν και τότε μαρτυρίες για παρουσίες στον εν λόγω χώρο). Κατά τα άλλα, υπάρχουν λεπτομέρειες που διασταυρώνονται από γεωγραφικά-λαογραφικά στοιχεία, όπως το ότι το χωριό του αγίου Ραφαήλ στην Ιθάκη είχε ένα όνομα που κανείς δεν θυμόταν πλέον από τους Ιθακήσιους, πόσο μάλλον από ασχέτους Μυτιληνιούς, και χρειαζόταν έρευνα στα αρχεία για να το βρουν και να το επιβεβαιώσουν. Αν το όλο είναι φτιαχτό, πώς εξηγείται η ανεύρεση τόσων σκελετών; Οι "σκηνοθέτες" τους ξέθαψαν από νεκροταφεία (πώς; από πού; Αφήνω το γιατί) και βρήκαν και έναν παιδικό καμένο (ή μήπως τον έκαψαν οι ίδιοι, για να προσθέσουν μια εντελώς αχρείαστη λεπτομέρεια;). Αυτό κι αν είναι παραμυθώδες σενάριο.
Όσο για τις παρατηρήσεις για λάδια και λοιπά συναφή, αυτές είναι συμβολικές τυπικότητες που ούτε απαιτούνται ούτε καιτηρούνται πλέον από τους περισσότερους.
Ευδοκία

Tzanox είπε...

Δεν σου ζητω παραπανω "στοιχεια" που να .....τεκμηριωνουν την υπαρξη των υποτιθεμενων "αγιων", αφου σε καμια περιπτωση δεν μπορω να δεχτω οτι μετα απο "σιωπη" 500 χρονων,αποφσσισαν να κανουν εμφανιδη και μαλιστα σε.....ενυπνιο καποιας κυρουλας ονοματι Βασιλικη Ραλλη. Οσον αφορα στην υπαρξη σκελετων, καλλιστα μπορεις να πλασεις ενα ....σεναριο οταν εχεις ετοιμη την πρωτη υλη. Εννοω δηλαδη, πως πρωτα καποιος απο τη σπειρα ανακαλυψε τους σκελετους και μετα στηθηκε η ΑΠΑΤΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως υπάρχουν και άλλοι νεομάρτυρες που άρχισαν να δρουν μετά την εύρεση των λειψάνων τους τον εικοστό αιώνα. Όμως εάν και εφόσον δεν δέχεσαι τέτοια μεταφυσικά φαινόμενα, τότε το θέμα δεν είναι ο χρόνος καθυστέρησης της δράσης, αλλά η ίδια η δράση... Άρα προς τί η περιπτωσιολογική επιλογή της εν λόγω τριάδας των νεομαρτύρων από κάποιον γενικό αρνητή της θρησκείας;...
Ευδοκία

Ανώνυμος είπε...

Γιατρε βιολογε και γενικως αρλουμπολογε κ ΤΖΑΝΟΧ εκ του ονοματος σας προκυπτει η μεγαλη καταναλωση ΖΑΝΑΧ και η οντος διαταραγμενη ψυχονευρωτικη σας κατασταση απορω λοιπον γιατι καποιος θα πρεπει να ασχοληθει σοβαρα μαζι σας λυστε κυριε μου τις υπαρξιακες σας αναζητησεις με αλλον τροπο γιατι πλεον το γελιο του πραγματος εχει ξεπερασει τα ορια

Ανώνυμος είπε...

Και κατι ακομα συστηνεσαι σαν γιατρος τωρα εξηγουνται ολα σου κοψε την δουλεια και το φακελακι ο Αγιος Ραφαηλ λες <> μωρε σκυλοβρωμας απατη απο χιλιαδες χιλιομετρα γιατι στα ακουμπανε και χοντρα μαλιστα κατηγορεις τους παντες και τα παντα ενω εσυ μοσχοπουλας τον ορκο σου και πατας πανω στον πονο των αλλων για να τους μαδας κανονικα ασε λοιπον τα φουμαρα πες μας καλυτερα ποσα ευρωπουλα εχεις στην ακρη και κωψε τις παπαριες απλα το μαγαζι δεν παει καλα τωρα και ψαχνομαστε εχω ζησει απο κοντα τυπους σαν και σενα που οταν νιωθουν οτι χανουν τον μπερντε μετατρεπουν τη λογικη τους σε ηλιθιοτητα και καταντουν τοσο μα τοσο γελοιοι που προξενουν μονο αηδια και τιποτα παραπανω

Tzanox είπε...

Αγόρι μου εσυ ξύπνιο! Ποιος να μου κόψει τον μπερντέ, βρε χάπατο, οι απατεωνες, που πουλάνε κομποσκινια για πάσα νόσο και πάσα μαλακια; Κι απ´ Ότι βλέπω, η ΜΑΛΑΚΙΑ δεν γιατρεύεται ούτε με τα κομποσκινια...

Ανώνυμος είπε...

Απαντηση για το ψητο θελω μεγαλε!!!!!!!! τωρα οσο αφορα την μαλακια, εσυ μεσα απο τα λεγομενα σου εχεις καταντησει, ο ορισμος της μαλακιας με την στενη και την ευρεια έννοια του ορου απο επιστημονικης αποψεως, και ειναι να απορει κανεις απο που αγορασες το πτυχιο του γιατρου γιατι απο μονος σου αποκλείεται να το πηρες ψευτογιατρε!!!!! αποδειξε εσυ οτι εισαι πραγματικα γιατρος γιατι και γω αυριο μπορω να δηλωσω πυρηνικος επιστημονας και μετα βλεπουμε για τους Αγιους

Tzanox είπε...

Είσαι και μαλακας θρησκοληπτος, θες να κανείς και σχολια σε αλλους βρε κακομοιρη! Δεν έχω να αποδείξω τιποτα σε σένα και τον κάθε πανιβλακα που πιστεύει σε ανύπαρκτα και φανταστικά όντα. Το blog απευθύνεται σε νοημονες...

Tzanox είπε...

Κοιτα, υπάρχουν δυο ενδεχόμενα, η εισαι ανοητος και πιστεύεις σε ανυπαρκατα οντα η εισαι μέρος του κυκλώματος των αγυρτων! Παράτα μας, λοιπόν μας τα ζαλισες!!!

Tzanox είπε...

Εισαι νουμερο με κεφαλαια ολα τα γραμματα. Θα σβηνω ολα τα σχολια των ανοητων, δεν μου κανει κοπο! Ετσι κι αλλιως ειναι σκουπιδια...

Tzanox είπε...

Τα άτομα που εκμεταλεύονται την υπομονή, την ανοχή και την φιλοξενία σε "ξένα χωράφια" δεν αξίζουν και, φυσικά, δεν θα τύχουν καμιάς ιδιαίτερης μεταχείρησης (όση επιμονή κι αν δείξουν). Αντίθετα, αξίζουν την χλεύη και τον εμπαιγμό μου (που αγίζουν, εδώ που τα λέμε, σε κάθε ανόητο χριστιανοταλιμπάν). Τα αρχικά σχόλια, βέβαια, θα παραμείνουν για να δείχνουν ότι όποιος μπαίνει απρόσκλητος κάπου, πρέπει να δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό, αν θέλει να έχει βήμα για να εκθέτει τις όποιες απόψεις του, έστω κι αν αυτές είναι ουρανομήκως ανόητες (όπως συμβαίνει με τους ένθεους). Σε Αθεϊστικό blog, οι ένθεοι πρέπει πρώτα να κάνουν γαργάρες και μετά να εισέρχονται. Ακούμε τόσες χοντρομαλακίες απο δαύτους κατά καιρούς, τουλάχιστον ας τις εκστομίζουν με ...ευπρέπεια.